Φυτά εσωτερικού χώρου και σχέδια: Κατανόηση της ευαισθησίας τους

Ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου και ντραφτ

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή με τα χρόνια, και για καλό λόγο. Δεν προσθέτουν μόνο μια πινελιά ομορφιάς και πράσινου σε κάθε χώρο, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα και στη μείωση των επιπέδων στρες.

Ωστόσο, η εύρεση του τέλειου σημείου για τα φυτά σας μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν το σπίτι σας έχει ρεύματα ή άλλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας. Μερικά φυτά είναι πιο ευαίσθητα στα ρεύματα από άλλα και αν τοποθετηθούν σε λάθος σημείο, μπορεί να μην ευδοκιμήσουν όσο θα έπρεπε.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξερευνήσουμε τα καλύτερα σημεία για να τοποθετήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας για να διασφαλίσουμε ότι έχουν το φως και τη θερμοκρασία που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Είτε είστε έμπειρος λάτρης των φυτών είτε μόλις ξεκινάτε, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε το τέλειο σημείο για το πράσινο σας και να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας παραμένουν υγιή και χαρούμενα.

1. Γιατί είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο σημείο για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας;

Η εύρεση του κατάλληλου σημείου για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους και τη γενική υγεία τους. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα στο περιβάλλον τους και χρειάζονται τη σωστή ποσότητα φωτός, υγρασίας και θερμοκρασίας για να ευδοκιμήσουν. Η τοποθέτηση των φυτών σας σε λάθος σημείο μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ανάπτυξη, κιτρίνισμα των φύλλων και ακόμη και θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις.

Το φως είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν βρίσκετε το σωστό σημείο για τα φυτά σας. Ορισμένα φυτά απαιτούν άμεσο ηλιακό φως ενώ άλλα προτιμούν το έμμεσο ή φιλτραρισμένο φως. Η τοποθέτηση ενός φυτού που χρειάζεται πολύ ήλιο σε μια σκιερή περιοχή μπορεί να προκαλέσει μαρασμό, ενώ η τοποθέτηση ενός φυτού που προτιμά χαμηλό φωτισμό σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο σημείο μπορεί να κάψει τα φύλλα του.

Η υγρασία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, όπως οι φτέρες, ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα, ενώ άλλα προτιμούν πιο ξηρό αέρα. Η τοποθέτηση ενός φυτού που απαιτεί υψηλή υγρασία σε ξηρό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει ξήρανση και καφέ χρώμα των φύλλων του, ενώ η τοποθέτηση ενός φυτού που προτιμά τον ξηρό αέρα σε υγρό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας στο έδαφος και στα φύλλα.

Η θερμοκρασία είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 60 και 75 βαθμών Φαρενάιτ, αλλά ορισμένα φυτά, όπως οι τροπικές ποικιλίες, απαιτούν υψηλότερες θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσουν. Η τοποθέτηση ενός φυτού σε ένα σημείο που είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό μπορεί να το προκαλέσει άγχος και αδυναμία.

Συμπερασματικά, η εύρεση του κατάλληλου σημείου για τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την υγεία τους. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το φως, η υγρασία και η θερμοκρασία, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας τοποθετούνται στο τέλειο σημείο για να ευδοκιμήσουν και να ανθίσουν.

2. Οι κίνδυνοι από την τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου σε περιοχές με βύθισμα

Όταν πρόκειται για την τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου, είναι σημαντικό να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις περιοχές με βύθισμα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ευαίσθητα στις μεταβολές της θερμοκρασίας, ειδικά σε αυτές που συμβαίνουν ξαφνικά και συχνά, και τα ρεύματα μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε αυτά.

Τα ρεύματα μπορεί να προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως ανοιχτά παράθυρα, πόρτες ή αεραγωγούς και μπορεί να προκαλέσουν μείωση της υγρασίας, η οποία μπορεί να στεγνώσει τα φυτά σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καφέ και τραγανά φύλλα, και σε σοβαρές περιπτώσεις, το φυτό μπορεί να πεθάνει.

Τα ρεύματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, η οποία μπορεί να στρεσάρει το φυτό και να το κάνει πιο ευαίσθητο σε παράσιτα και ασθένειες. Επιπλέον, τα κρύα ρεύματα μπορούν να προκαλέσουν την ταχύτερη εξάτμιση του νερού από το έδαφος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ξήρανση του φυτού.

Για να αποφύγετε την τοποθέτηση των φυτών εσωτερικού χώρου σε περιοχές με ρεύματα, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τη ροή αέρα και τη θερμοκρασία του σπιτιού σας.

Αναζητήστε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ρεύματα, όπως κοντά σε παράθυρα ή πόρτες, και αποφύγετε να τοποθετήσετε τα φυτά σας εκεί. Εάν πρέπει να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε αυτές τις περιοχές, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα πώμα βύθισης ή να τοποθετήσετε ένα φράγμα μεταξύ της εγκατάστασης και της πηγής βυθίσματος για να μειώσετε την επίδραση του βυθίσματος.

Αποφεύγοντας τις περιοχές με βύθισμα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου σας παραμένουν υγιή και ευδοκιμούν στο σπίτι σας.

3. Συνήθη προβλήματα που προκαλούνται από ρεύματα σε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα προσχέδια μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα φυτά εσωτερικού χώρου και μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων. Το ρεύμα είναι μια ροή αέρα που αλλάζει τη θερμοκρασία γύρω από την εγκατάσταση και μπορεί να προκληθεί από ανοιχτά παράθυρα, πόρτες και μονάδες κλιματισμού.

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που προκύπτουν από τα ρεύματα είναι η απώλεια υγρασίας στο έδαφος. Όταν ο αέρας γύρω από το φυτό αλλάζει θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση του εδάφους πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των ριζών και ακόμη και θάνατο του φυτού.

Ένα άλλο πρόβλημα που προκαλείται από τα ρεύματα είναι ότι μπορεί να προκαλέσει μαρασμό ή πτώση των φύλλων του φυτού. Αυτό συμβαίνει επειδή η ροή του αέρα μπορεί να κάνει το φυτό να χάσει υγρασία μέσω των φύλλων του, κάτι που μπορεί να τα κάνει να στεγνώσουν και να γίνουν αδύναμα. Επιπλέον, τα ρεύματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν την ανάπτυξη μυκήτων και άλλων παρασίτων, τα οποία μπορούν να βλάψουν το φυτό και να μειώσουν τη συνολική του υγεία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου ευαίσθητα στα ρεύματα, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε φυτού. Μερικά φυτά, όπως το φυτό καουτσούκ και το δέντρο δράκου, είναι πιο ευαίσθητα στα ρεύματα από άλλα και θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από περιοχές με πολλή ροή αέρα. Από την άλλη πλευρά, φυτά όπως το φυτό αράχνη και το φυτό φιδιού είναι πιο ανεκτικά στα ρεύματα και μπορούν να τοποθετηθούν σε περιοχές με λίγο περισσότερη ροή αέρα.

Συνοπτικά, τα ρεύματα μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα φυτά εσωτερικού χώρου και μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά ζητημάτων όπως ξηρότητα εδάφους, μαρασμό των φύλλων και ανάπτυξη παρασίτων. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε φυτού και να το τοποθετήσετε σε χώρους που είναι κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου σας παραμένουν υγιή και όμορφα για τα επόμενα χρόνια.

4. Πώς να αναγνωρίσετε ένα σημείο με ρεύμα στο σπίτι σας

Ο εντοπισμός ενός σημείου με ρεύμα στο σπίτι σας είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ των φυτών σας που ευδοκιμούν ή μαραίνονται. Το ρεύμα είναι μια κίνηση του αέρα και μπορεί να κάνει τα φυτά σας να χάσουν υπερβολική υγρασία, καθιστώντας δύσκολη την επιβίωσή τους. Για να εντοπίσετε ένα σημείο με ρεύμα στο σπίτι σας, πρέπει να γνωρίζετε τις πηγές των ρευμάτων.

Μια κοινή πηγή ρευμάτων είναι τα παράθυρα και οι πόρτες. Ελέγξτε γύρω από τις άκρες των παραθύρων και των θυρών σας για τυχόν κενά ή ρωγμές που μπορεί να αφήνουν αέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί ή έναν αναπτήρα για να εντοπίσετε τυχόν ρεύματα. Ανάψτε το κερί ή τον αναπτήρα και μετακινήστε το γύρω από τις άκρες των παραθύρων και των θυρών. Εάν η φλόγα τρεμοπαίζει, σημαίνει ότι υπάρχει βύθισμα.

Μια άλλη πηγή ρευμάτων είναι οι αεραγωγοί και οι αεραγωγοί. Ελέγξτε το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές ή κενά γύρω από τους αεραγωγούς και τους αεραγωγούς. Αυτές οι περιοχές μπορούν να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική κεριού ή αναπτήρα.

Τέλος, ελέγξτε για ρεύματα γύρω από ηλεκτρικές πρίζες, σανίδες βάσης και καταπακτές σοφίτας. Αυτές οι περιοχές μπορούν επίσης να αφήσουν κρύο αέρα, επομένως είναι σημαντικό να τις ελέγχετε τακτικά.

Αφού εντοπίσετε τα σημεία με ρεύμα στο σπίτι σας, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να τα αποκλείσετε. Χρησιμοποιήστε απογύμνωση καιρού, πώματα ρεύματος ή καλαφάτισμα για να σφραγίσετε τυχόν κενά ή ρωγμές. Αυτό όχι μόνο θα κρατήσει τα φυτά σας χαρούμενα αλλά και θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης.

5. Τα καλύτερα σημεία για ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να τα φροντίσετε, ειδικά όταν πρόκειται να βρείτε το τέλειο σημείο για αυτά στο σπίτι σας. Απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε πού τα τοποθετείτε.

Ένα από τα καλύτερα σημεία για ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου είναι σε έντονο, έμμεσο φως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε ένα παράθυρο που δεν λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει στο άφθονο φως να διηθείται. Τα παράθυρα με ανατολικό προσανατολισμό είναι ιδανικά για αυτό, επειδή έχουν άφθονο πρωινό ήλιο αλλά όχι τις σκληρές απογευματινές ακτίνες.

Ένα άλλο υπέροχο μέρος για τα ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Το μπάνιο είναι το τέλειο μέρος για φυτά που ευδοκιμούν σε υγρό περιβάλλον, όπως φτέρες, ορχιδέες και φυτά αράχνη. Η υγρασία από το ντους και το μπάνιο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αυτά τα φυτά υγιή και χαρούμενα.

Εάν έχετε ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου που απαιτούν λίγο περισσότερη σκιά, σκεφτείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο με χαμηλό έως μέτριο φως. Αυτά τα φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιοχές με λιγότερο φυσικό φως, όπως ένα διάδρομο, το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και η κουζίνα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ρεύματα μπορεί να είναι επιβλαβή για τα ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου, επομένως φροντίστε να μην τα τοποθετείτε κοντά σε παράθυρα ή πόρτες που ανοίγουν συχνά. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να τα τοποθετείτε κοντά σε αεραγωγούς θέρμανσης ή ψύξης, καθώς ο ζεστός ή κρύος αέρας μπορεί να βλάψει τα φύλλα του φυτού.

Βρίσκοντας το καλύτερο σημείο για τα ευαίσθητα φυτά εσωτερικού χώρου σας, μπορείτε να τα βοηθήσετε να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν, προσθέτοντας φυσική ομορφιά και βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο σπίτι σας.

6. Τι να αναζητήσετε σε μια καλή τοποθεσία φυτού

Είτε έχετε ευαίσθητα φυτά είτε απλά προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χώρο στο χώρο διαβίωσής σας, είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία για αυτά. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια τοποθεσία εγκατάστασης:

-Το φυτό πρέπει να βρίσκεται σε θέση που να δέχεται φυσικό φως.

-Το εργοστάσιο πρέπει να βρίσκεται σε θέση που δεν έχει ρεύματα ρεύματος.

-Το φυτό πρέπει να βρίσκεται σε θέση που να ποτίζεται εύκολα.

-Το φυτό πρέπει να βρίσκεται σε θέση που να καθαρίζεται εύκολα.

-Το φυτό πρέπει να βρίσκεται σε θέση που να είναι εύκολο να μετακινηθεί.

7. Πώς να δημιουργήσετε ένα μικροκλίμα για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το καλύτερο μέρος για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι το μικροκλίμα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το τέλειο μικροκλίμα για τα φυτά σας:

1. Επιλέξτε τον σωστό τύπο εδάφους: Σε πολλά φυτά του σπιτιού αρέσει το υγρό χώμα που βρίσκεται στον κήπο, αλλά μερικά, όπως οι φτέρες, προτιμούν πιο ξηρό έδαφος. Δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους εδάφους για να δείτε ποιο είναι καλύτερο για τα φυτά σας.

2. Ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά: Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά, ειδικά κατά την ξηρή περίοδο. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει μαρασμό και σήψη των ριζών.

3. Επιλέξτε το σωστό φως: Όταν επιλέγετε το σωστό φως για τα φυτά σας, σκεφτείτε την ώρα της ημέρας που τα φυτά σας θα είναι στο φως. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε ένα φως που είναι στο μπλε φάσμα. Το βράδυ, επιλέξτε ένα φως που είναι στο κόκκινο φάσμα.

4. Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία: Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία για τα φυτά σας με βάση τον τύπο του φυτού και το διαθέσιμο φως.

5. Επιλέξτε τα σωστά φυτά: Αφού επιλέξετε τη σωστή τοποθεσία, επιλέξτε το σωστό είδος φυτού.

8. Τα οφέλη της ομαδοποίησης των φυτών μαζί

Όταν επιλέγετε φυτά για το σπίτι σας, δώστε προσοχή στα οφέλη της ομαδοποίησης των φυτών μαζί. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ρευμάτων, θα διασφαλίσει την καλή κυκλοφορία του αέρα και θα προστατεύσει τα φυτά σας από ζημιές. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους η ομαδοποίηση των φυτών είναι καλή ιδέα:

-Ελαχιστοποιεί τα ρεύματα: Το ρεύμα είναι μια ροή αέρα που ταξιδεύει γύρω από ένα αντικείμενο και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φυτά σας. Όταν τα φυτά ομαδοποιούνται, οι ρίζες τους θα είναι πιο κοντά μεταξύ τους και αυτό θα δημιουργήσει μικρότερο βύθισμα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ζημιάς.

-Καλή κυκλοφορία του αέρα: Όταν τα φυτά ομαδοποιούνται, θα βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αέρα σε όλη την περιοχή, κάτι που είναι σημαντικό για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και υγιές.

-Προστατεύει τα φυτά από ζημιές: Όταν τα φυτά ομαδοποιούνται, είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν ζημιά από ισχυρούς ανέμους ή δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εάν ένα από τα φυτά σας είναι κατεστραμμένο, θα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ζημιά στα υπόλοιπα φυτά.

9. Συμβουλές για τη διατήρηση υγιών φυτών εσωτερικού χώρου

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας είναι υγιή και ευδοκιμούν. Αρχικά, φροντίστε να τους δώσετε τη σωστή ποσότητα φωτός και νερού. Το πολύ ή πολύ λίγο φως μπορεί να σκοτώσει ένα φυτό, ενώ το πολύ νερό μπορεί να το κάνει να σαπίσει. Δεύτερον, αποφύγετε τα προσχέδια.

Τα ρεύματα όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν υποφέρουν στα φυτά σας, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν διαρροή νερού από τις γλάστρες και στο πάτωμα, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει τα ξύλινα δάπεδά σας. Τρίτον, φροντίστε να μετακινήσετε τα φυτά σας όσο το δυνατόν λιγότερο.

Αυτό θα τους βοηθήσει να παραμείνουν υγιείς και να αποφύγουν τη σήψη των ριζών. Τέταρτον, φροντίστε να δίνετε στα φυτά σας ένα διάλειμμα από καιρό σε καιρό. Εάν έχετε πολλά φυτά, προσπαθήστε να τα περιστρέφετε κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες, ώστε να μην συνηθίσουν πολύ στο περιβάλλον τους.

Πέμπτον, φροντίστε να κομποστοποιήσετε το φυτικό σας υλικό. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στη βελτίωση του εδάφους στον κήπο σας, αλλά θα βοηθήσει επίσης στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που πηγαίνουν στις χωματερές.

10. Συμπέρασμα και περίληψη των συμβουλών για να βρείτε το τέλειο σημείο για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας

Είναι σημαντικό να βρείτε το τέλειο σημείο για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Αυτό όχι μόνο θα τους κάνει χαρούμενους, αλλά θα βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και χωρίς ρεύματα.

Όταν ψάχνετε για ένα σημείο για τα φυτά σας, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα. Πρώτα, σκεφτείτε το φως που θα λάβουν τα φυτά σας. Στη συνέχεια, σκεφτείτε πού θα θέλατε να τοποθετήσετε τα φυτά σας και πώς θα επηρεαστούν από τα ρεύματα. Τέλος, λάβετε υπόψη το μέγεθος της γλάστρας σας και το ύψος των φυτών σας.

Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικά φυτά χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες φωτός και οι ζώνες χωρίς ρεύματα θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του φυτού. Ορισμένα φυτά, όπως οι φτέρες, θα τα πάνε καλά σε περιοχές με μικρό βύθισμα. Άλλα, όπως τα παχύφυτα, μπορούν να ανεχθούν πολλά ρεύματα.

Όταν πρόκειται για την τοποθέτηση των φυτών σας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς θα επηρεαστούν τα φυτά από τα ρεύματα. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα φυτό που χρειάζεται πολύ φως, προσπαθήστε να το τοποθετήσετε κοντά σε ένα παράθυρο. Εάν έχετε ένα φυτό που χρειάζεται πολλή κυκλοφορία αέρα, προσπαθήστε να το τοποθετήσετε κοντά σε μια πόρτα.

Τέλος, φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά σας τακτικά και να προσαρμόζετε τα επίπεδα του νερού όπως χρειάζεται. Και, αν έχετε ποτέ οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να φροντίζετε τα φυτά σας, φροντίστε να ρωτήσετε έναν επαγγελματία κηπουρικής.

Είναι καλοκαίρι, που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να βάλετε τα φυτά εσωτερικού χώρου στον ήλιο! Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς πολλά φυτά είναι ευαίσθητα στα ρεύματα.

Σε αυτό το blog post, θα σας διδάξουμε πώς να βρείτε το τέλειο σημείο για το πράσινο σας, ανεξάρτητα από το πόσο ευαίσθητα είναι τα φυτά σας.

Θα δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας εκ των προτέρων. Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη αυτή η ανάρτηση.

———————————

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *