Καλλιέργεια αγγουριών σε καφασωτό: Κάθετη καλλιέργεια που εξοικονομεί χώρο

Ο απόλυτος οδηγός για την καλλιέργεια αγγουριών σε καφασωτό

Τα αγγούρια είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο λαχανικό που μπορεί να καλλιεργηθεί με διάφορους τρόπους. Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι η καλλιέργεια αγγουριών σε πέργκολα. Αυτή η τεχνική όχι μόνο εξοικονομεί χώρο στον κήπο αλλά προωθεί επίσης υγιέστερα φυτά και μεγαλύτερες αποδόσεις.

Ωστόσο, η καλλιέργεια αγγουριών σε πέργκολα απαιτεί κάποια επιπλέον φροντίδα και προσοχή για να διασφαλιστεί η επιτυχία. Σε αυτόν τον απόλυτο οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια αγγουριών σε πέργκολα.

Από την επιλογή των σωστών υλικών για πέργκολα και την τοποθέτησή του, μέχρι τη φύτευση, το πότισμα, τη λίπανση και τη συγκομιδή, θα μάθετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα για να καλλιεργήσετε υγιεινά και νόστιμα αγγούρια σε πέργκολα. Έτσι, είτε είστε έμπειρος κηπουρός είτε αρχάριος, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε αγγούρια σε πέργκολα σαν επαγγελματίας!

1. Πλεονεκτήματα της καλλιέργειας αγγουριών σε καφασωτό

Το τρίψιμο αγγουριών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καλλιέργειας αγγουριών. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε το χώρο και σας επιτρέπει να ελέγχετε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα αγγούριά σας.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας αγγουριών σε πέργκολα:

1. Μπορείτε να καλλιεργήσετε περισσότερα αγγούρια ανά τετραγωνικό πόδι.

2. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια πιο κοντά στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πιο υγιεινά και θα έχουν καλύτερη γεύση.

3. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε ένα πιο ελεγχόμενο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε παράσιτα και ασθένειες.

4. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε πιο αρδευόμενο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι θα συγκομιστούν πιο γρήγορα.

5. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν από τις καιρικές συνθήκες.

6. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε πιο αρδευόμενο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι θα συγκομιστούν πιο γρήγορα.

7. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν από τις καιρικές συνθήκες.

8. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε ένα πιο ελεγχόμενο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε παράσιτα και ασθένειες.

9. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε πιο αρδευόμενο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι θα συγκομιστούν πιο γρήγορα.

10. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν από τις καιρικές συνθήκες.

Αν ψάχνετε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε πέργκολα, τότε αυτός είναι ο οδηγός για εσάς. Ακολουθώντας τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του αγγουριού σας και να βελτιώσετε την ποιότητα των αγγουριών σας.

2. Καλύτεροι τύποι καφασωτών για καλλιέργεια αγγουριών

Όταν καλλιεργείτε αγγούρια σε πέργκολα, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο πέργκολας για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά αγγουριού σας μεγαλώνουν υγιή και δυνατά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πέργκολας που είναι ιδανικοί για την καλλιέργεια αγγουριών, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους πέργκολας για την καλλιέργεια αγγουριών είναι η πέργκολα με πλαίσιο Α. Αυτός ο τύπος πέργκολας είναι εύκολος στην κατασκευή και παρέχει εξαιρετική υποστήριξη στα φυτά αγγουριού. Η πέργκολα με πλαίσιο Α αποτελείται από δύο λοξές πλευρές που υποστηρίζουν τα φυτά καθώς μεγαλώνουν προς τα πάνω. Η πέργκολα μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, όπως ξύλο, σωλήνες PVC ή μέταλλο.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για την καλλιέργεια αγγουριών σε πέργκολα είναι η πέργκολα σκάλας. Αυτός ο τύπος πέργκολας αποτελείται από πολλά οριζόντια σκαλοπάτια που μπορούν να σκαρφαλώσουν τα φυτά αγγουριού. Η πέργκολα σκάλας είναι ιδανική για μικρούς χώρους, καθώς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή φράχτη.

Αν ψάχνετε για μια πιο διακοσμητική επιλογή, το tepee trellis είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η πέργκολα αποτελείται από πολλούς πόλους που δένονται μεταξύ τους στην κορυφή, δημιουργώντας ένα σχήμα tepee. Τα φυτά αγγουριού μπορούν να εκπαιδευτούν για να μεγαλώσουν τους πόλους, δημιουργώντας ένα όμορφο και λειτουργικό χαρακτηριστικό κήπου.

Ανεξάρτητα από το είδος της πέργκολας που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά στιβαρό για να υποστηρίξει το βάρος των φυτών αγγουριού και των καρπών τους. Επιλέγοντας τον σωστό τύπο πέργκολας, θα είστε καθ’ οδόν για μια πλούσια συγκομιδή αγγουριού σε χρόνο μηδέν.

3. Πώς να φτιάξετε ένα καφασωτό με αγγούρι

Η κατασκευή μιας πέργκολας αγγουριού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καλλιεργήσετε αγγούρια στον κήπο σας, καθώς παρέχει υποστήριξη για την αναρρίχηση των αμπελιών και κρατά τους καρπούς μακριά από το έδαφος. Για να φτιάξετε μια πέργκολα αγγουριού, θα χρειαστείτε μερικά βασικά υλικά και εργαλεία.

Πρώτα, επιλέξτε τη θέση για την πέργκολα σας. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ηλιόλουστο σημείο με καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Αφού επιλέξετε τη θέση σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας. Θα χρειαστείτε στιβαρούς ξύλινους ή μεταλλικούς πασσάλους, σπάγγο ή σύρμα βαρέως τύπου και ψαλίδι κλαδέματος ή συρματοκόπτες.

Ξεκινήστε ρίχνοντας τους πασσάλους στο έδαφος σε κάθε άκρο της περιοχής όπου θέλετε να καλλιεργήσετε τα αγγούρια σας. Βεβαιωθείτε ότι οι πάσσαλοι είναι γεροί και ασφαλείς στο έδαφος, καθώς θα αντέχουν το βάρος των αμπελιών που αναπτύσσονται. Στη συνέχεια, περάστε τον σπάγκο ή το σύρμα μεταξύ των πασσάλων, βεβαιωθείτε ότι είναι τεντωμένο και επίπεδο.

Στη συνέχεια, φυτέψτε τους σπόρους ή τα σπορόφυτα του αγγουριού σας στη βάση της πέργκολας, με απόσταση περίπου 12 ίντσες μεταξύ τους. Καθώς μεγαλώνουν τα αμπέλια, χρησιμοποιήστε τον σπάγκο ή το σύρμα για να τα δέσετε στο καφασωτό, εκπαιδεύοντάς τα να σκαρφαλώνουν στους πασσάλους και κατά μήκος του σπάγγου. Φροντίστε να κλαδέψετε τυχόν πλαϊνούς βλαστούς ή έλικες που δεν προσκολλώνται στο σπάγγο ή στο πέργκολο, καθώς μπορούν να αφαιρέσουν ενέργεια από το κύριο κλήμα.

Καθώς τα αγγούρια σας μεγαλώνουν, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά την πέργκολα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα ασφαλής και ότι ο σπάγκος ή το σύρμα είναι ακόμα τεντωμένο. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε την πέργκολα ή να κλαδέψετε τα αμπέλια για να μην γίνουν πολύ βαριά και να τραβήξουν τους πασσάλους από το έδαφος.

Με λίγο προγραμματισμό και προσπάθεια, η κατασκευή μιας πέργκολας αγγουριού μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε υγιή, παραγωγικά φυτά αγγουριού στον κήπο σας.

4. Πότε και πώς να φυτέψετε σπόρους αγγουριού

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν φυτέψετε αγγούρια σε πέργκολα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι καλά στραγγισμένο. Εάν το έδαφος είναι αργιλώδες, προσθέστε οργανική ουσία πριν τη φύτευση. Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε τους σπόρους αγγουριού με το χέρι, αλλά είναι πιο εύκολο να το κάνετε με σπαρτήρα.

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε αγγούρια είναι στις αρχές έως τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, μπορείτε να τα φυτέψετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά θα κάνουν το καλύτερο εάν οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 60 και 85 βαθμών Φαρενάιτ.

Για να φυτέψετε τους σπόρους του αγγουριού, κάντε ένα αυλάκι βάθους περίπου 2 ίντσες και στη συνέχεια απλώστε τους σπόρους στο αυλάκι. Ποτίστε καλά τους σπόρους και στη συνέχεια σκεπάστε τους με χώμα. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι ομοιόμορφα υγρό.

Μόλις βλαστήσουν οι σπόροι, αραιώστε τα αγγούρια σε περίπου 8 ανά σειρά. Ποτίστε τα φυτά τακτικά και προσέξτε να μεγαλώσουν τα αγγούρια. Όταν έχουν ύψος περίπου 6 ίντσες, είναι έτοιμα για συλλογή.

5. Προετοιμασία του εδάφους για το καφασωτό αγγουριού

Η πέργκολα αγγουριού είναι ένα απίστευτα ευέλικτο κομμάτι εξοπλισμού κήπου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια μιας ποικιλίας λαχανικών. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους εδάφους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κηπουρική με πέργκολα αγγουριού, καθώς και τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας του εδάφους.

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε πέργκολα, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι χώμα. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι εδάφους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κηπουρική με πέργκολα αγγουριού, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Μπορείτε να βρείτε εδάφη υψηλής ποιότητας στα περισσότερα κέντρα κήπου ή σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές.

Μόλις έχετε το χώμα, θα πρέπει να το προετοιμάσετε. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να προσθέσετε οργανική ύλη. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της υφής και της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά του εδάφους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γαιοσκώληκες στο έδαφος για να βοηθήσετε στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Μόλις προετοιμαστεί το χώμα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το πέργκολα αγγουριού. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι πέργκολας αγγουριού διαθέσιμοι, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο ή μεταλλικό καφασωτό. Η πέργκολα πρέπει να είναι αρκετά δυνατή ώστε να αντέχει το βάρος των αγγουριών, αλλά και να είναι εύκολη στη μετακίνηση.

Μόλις εγκατασταθεί η πέργκολα, θα χρειαστεί να λιπάνετε το έδαφος τακτικά. Αυτό θα βοηθήσει στην προώθηση υγιών αγγουριών και στην πρόληψη ασθενειών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σκόρδο στο έδαφος για να βοηθήσετε στον έλεγχο του σκαθαριού αγγουριού.

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε αγγούρια σε πέργκολα, η πέργκολα αγγουριού είναι ένα απίστευτα ευέλικτο κομμάτι εξοπλισμού κήπου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια μιας ποικιλίας λαχανικών. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους εδάφους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κηπουρική με πέργκολα αγγουριού, καθώς και τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας του εδάφους.

6. Πότισμα και λίπανση αγγουριών σε καφασωτό

Το πότισμα και η λίπανση των αγγουριών σας σε πέργκολα είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας καλλιέργειας αγγουριού σας. Όχι μόνο θα βοηθήσει στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης, αλλά θα οδηγήσει επίσης σε αγγούρια υψηλότερης ποιότητας.

Πότισμα:

Να ποτίζετε πάντα καλά τα αγγούρια σας, φροντίζοντας να μουλιάζετε τα φυτά και το χώμα από κάτω τους. Μην ποτίζετε μόνο τα φύλλα ή το στέλεχος. ποτίζουμε ολόκληρο το φυτό.

Λίπανση:

Η λίπανση των αγγουριών σας σε μια πέργκολα είναι εξίσου σημαντική με το πότισμα τους. Ένα ισορροπημένο λίπασμα θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη και θα βοηθήσει στην παραγωγή αγγουριών υψηλής ποιότητας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες της ετικέτας.

7. Κάστρο και εκπαίδευση αγγουριών για βέλτιστη ανάπτυξη

Το τρίψιμο και η εκπαίδευση των αγγουριών είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη ανάπτυξη. Χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη, τα αμπέλια αγγουριού μπορεί να πιάσουν πολύ χώρο, να μπερδευτούν και να παράγουν λιγότερους καρπούς. Το τρίψιμο αγγουριών όχι μόνο εξοικονομεί χώρο, αλλά βοηθά επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα, στη μείωση των προβλημάτων παρασίτων και ασθενειών και διευκολύνει τη συγκομιδή.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα στιβαρό σύστημα πέργκολας. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πασσάλους, κοντάρια ή περίφραξη. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η πέργκολα είναι αρκετά ψηλή για να χωρέσει όλο το ύψος των αμπελιών αγγουριού, που μπορεί να φτάσει έως και 6 πόδια ή περισσότερο.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να εκπαιδεύσετε τα κλήματα αγγουριού να σκαρφαλώνουν στην πέργκολα. Αυτό μπορεί να γίνει δέοντας απαλά τα κλήματα στο καφασωτό με σπάγκο ή ταινία κήπου. Είναι σημαντικό να το κάνετε τακτικά καθώς μεγαλώνουν τα αμπέλια, ώστε να μην μπερδεύονται ή σπάσουν.

Καθώς τα αγγούρια αρχίζουν να μεγαλώνουν, θα πρέπει να τα στηρίξετε επίσης. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ιμάντες από ύφασμα ή δίχτυ κήπου. Απλώς δέστε τους ιμάντες στο καφασωτό και τοποθετήστε απαλά τα αγγούρια μέσα τους καθώς μεγαλώνουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην παραμορφωθούν ή καταστραφούν.

Τέλος, είναι σημαντικό να κλαδεύετε τακτικά τα αμπέλια του αγγουριού σας για να προωθήσετε τη βέλτιστη ανάπτυξη. Αφαιρέστε τυχόν πλαϊνούς βλαστούς ή κορόιδα που εμφανίζονται, καθώς μπορούν να ανταγωνιστούν το κύριο κλήμα για θρεπτικά συστατικά και νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το φυτό αγγουριού σας παράγει υγιείς, γερούς καρπούς όλη την εποχή.

8. Κλάδεμα αγγουριών σε καφασωτά

Το κλάδεμα φυτών αγγουριού σε πέργκολα είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας είναι υγιή και παραγωγικά. Το πρώτο βήμα στο κλάδεμα είναι να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά ή κατεστραμμένα φύλλα, καθώς αυτά θα χρησιμεύσουν μόνο για την προσέλκυση παρασίτων και ασθενειών.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν πλευρικούς βλαστούς που αναπτύσσονται κατά μήκος του κύριου στελέχους του φυτού. Αυτοί οι βλαστοί θα αφαιρέσουν μόνο την ενέργεια και τους πόρους του φυτού, επομένως η αφαίρεσή τους θα βοηθήσει το φυτό να εστιάσει την ενέργειά του στην παραγωγή καρπών.

Κατά το κλάδεμα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να αφαιρείτε περισσότερο από το ένα τρίτο του φυλλώματος του φυτού κάθε φορά. Η αφαίρεση υπερβολικού φυλλώματος μπορεί να οδηγήσει σε άγχος στο φυτό και να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση. Επιπλέον, είναι σημαντικό να κλαδεύετε τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, καθώς τα φυτά αγγουριού αναπτύσσονται γρήγορα και μπορούν γρήγορα να μεγαλώσουν.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο όταν κλαδεύετε φυτά αγγουριού σε πέργκολα είναι να διασφαλίσετε ότι το φυτό εκπαιδεύεται να αναπτύσσεται προς τα πάνω και όχι προς τα έξω. Αυτό μπορεί να γίνει δέοντας απαλά το κύριο στέλεχος του φυτού στο καφασωτό καθώς μεγαλώνει. Καθώς το φυτό συνεχίζει να αναπτύσσεται, συνεχίστε να το εκπαιδεύετε προς τα πάνω, δένοντάς το στην πέργκολα κάθε λίγα εκατοστά.

Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί το να γίνει πολύ βαρύ και να πέσει το φυτό, κάτι που μπορεί να βλάψει τον καρπό και να μειώσει την απόδοση. Συνολικά, το κλάδεμα των φυτών αγγουριού σε πέργκολα είναι ένα απλό αλλά σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση μιας υγιούς και παραγωγικής συγκομιδής.

9. Κοινά παράσιτα και ασθένειες των αγγουριών και η αντιμετώπισή τους

Τα αγγούρια είναι μια δημοφιλής καλλιέργεια τόσο για τους οικιακούς κηπουρούς όσο και για τους εμπορικούς καλλιεργητές. Ωστόσο, είναι επιρρεπείς σε ορισμένα κοινά παράσιτα και ασθένειες που μπορούν να βλάψουν ή να σκοτώσουν τα φυτά. Ένα από τα πιο κοινά παράσιτα που επηρεάζουν τα αγγούρια είναι το σκαθάρι του αγγουριού. Αυτά τα σκαθάρια μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στο φυτό τρώγοντας τα φύλλα και τους μίσχους. Μπορούν επίσης να μεταδώσουν βακτηριακή μαρασμό, μια ασθένεια που μπορεί να σκοτώσει το φυτό.

Ένα άλλο παράσιτο που μπορεί να επηρεάσει τα αγγούρια είναι η αφίδα. Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα τρέφονται με το χυμό του φυτού και μπορούν να μεταδώσουν ιούς που μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη και παραμορφωμένο καρπό. Τα ακάρεα της αράχνης είναι ένα άλλο παράσιτο που μπορεί να είναι προβληματικό για τα φυτά αγγουριού. Είναι δύσκολο να τα δεις, αλλά η παρουσία τους μπορεί να ανιχνευθεί από το λεπτό πλέγμα που δημιουργούν στα φύλλα.

Τα φυτά αγγουριού είναι επίσης ευαίσθητα σε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του ωιδίου, του περονόσπορου και του βακτηριακού μαρασμού. Το ωίδιο είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλεί μια λευκή, σκόνη επικάλυψης στα φύλλα και τους μίσχους. Ο περονόσπορος είναι μια άλλη μυκητιακή ασθένεια που προκαλεί κίτρινες κηλίδες στα φύλλα. Ο βακτηριακός μαρασμός είναι μια βακτηριακή ασθένεια που προκαλεί μαρασμό των φύλλων και τελικά θάνατο.

Για τη διαχείριση αυτών των παρασίτων και ασθενειών, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καλές τεχνικές διαχείρισης των καλλιεργειών. Αυτό περιλαμβάνει τη φύτευση ανθεκτικών στις ασθένειες ποικιλίες, την εναλλαγή καλλιεργειών και την απομάκρυνση των μολυσμένων φυτών το συντομότερο δυνατό.

Τα εντομοκτόνα και τα μυκητοκτόνα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο παρασίτων και ασθενειών, αλλά είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο. Με την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια υγιή και παραγωγική καλλιέργεια αγγουριού.

10. Συγκομιδή αγγουριών σε καφασωτά και διατήρηση της συγκομιδής

Η συγκομιδή αγγουριών από ένα σύστημα πέργκολας είναι λίγο διαφορετική από τη συγκομιδή αγγουριών που καλλιεργούνται στο έδαφος. Για να ξεκινήσετε, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πότε τα αγγούρια σας είναι έτοιμα για συλλογή. Τα αγγούρια είναι συνήθως έτοιμα για συγκομιδή σε 50-70 ημέρες μετά τη φύτευση, αλλά η καλύτερη στιγμή για να τα μαζέψετε είναι όταν είναι ακόμα νεαρά, σφιχτά και έχουν μήκος περίπου 4-6 ίντσες. Αν τα αφήσετε για πολλή ώρα πάνω στο κλήμα, θα υπερωριμάσουν και η γεύση τους θα είναι πικρή.

Όταν πρόκειται για τη συγκομιδή, είναι καλύτερο να φοράτε γάντια για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς ή γρατζουνιές από τα φραγκοσυκιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το στέλεχος του αγγουριού ακριβώς πάνω από τον καρπό. Προσέξτε να μην καταστρέψετε το φυτό ή τα γύρω αγγούρια.

Αφού μαζέψετε τα αγγούρια σας, είναι σημαντικό να τα συντηρήσετε σωστά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αγγούρια σε δροσερό, ξηρό μέρος για έως και μια εβδομάδα ή μπορείτε να τα τουρσί για να τα διατηρήσετε για περισσότερο. Το τουρσί των αγγουριών είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς ενισχύει τη γεύση και την υφή τους και μπορεί να διαρκέσει για αρκετούς μήνες.

Για να κάνετε τουρσί αγγουριών, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα διάλυμα άλμης συνδυάζοντας ξύδι, νερό, ζάχαρη και αλάτι σε μια κατσαρόλα και φέρνοντάς το σε βρασμό. Εν τω μεταξύ, κόψτε τα αγγούρια σας σε φέτες και προσθέστε τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο μαζί με το σκόρδο, τον άνηθο και άλλα μπαχαρικά που επιθυμείτε. Ρίξτε την άλμη πάνω από τα αγγούρια και σκεπάστε το βάζο, αφήνοντάς το να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο ή το κονσερβοποιήσετε.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια άφθονη συγκομιδή φρέσκων αγγουριών από το σύστημα πέργκολάς σας και θα μπορείτε να τα απολαύσετε για τους επόμενους μήνες.

Ελπίζουμε να βρήκατε τον απόλυτο οδηγό μας για την καλλιέργεια αγγουριών σε πέργκολα κατατοπιστικό και χρήσιμο. Η καλλιέργεια αγγουριών σε πέργκολα όχι μόνο εξοικονομεί χώρο αλλά βοηθά επίσης να διατηρούνται οι καρποί καθαροί και ορατοί για εύκολη συγκομιδή.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που έχουμε μοιραστεί, μπορείτε να αποκτήσετε μια άφθονη συγκομιδή νόστιμων αγγουριών σε χρόνο μηδέν. Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και καλή ανάπτυξη! Μην ξεχάσετε να μας κάνετε tag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες των όμορφων φυτών σας αγγουριού.

———————————

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *